Miss Saigon

Genre: Musical.
Periode: Nov 1996 - Jul 1999
Het_verhaal: Musical over een onmogelijke liefde tussen de Amerikaanse soldaat Chris en de Vietnamese Kim.
Rol: Chris
Cast: o.a. Willem Nijholt, Linda Wagenmakers, Stanley Burleson en Ellen Evers.
Locatie: In het VSB Circustheater te Scheveningen.
Producent: Joop van den Ende Theaterprodukties.
Youtube: "The Last Night of the World", "Confrontatie".

Recensies:
HP: "..Maar wie ik de openbaring van de avond vond was Tony Neef als de Amerikaanse soldaat Chris. Zelden zie je iemand zich zo soepel en vanzelfsprekend over een toneel bewegen zonder ooit narcistisch te worden. Nooit hoor je zo'n lekkere zangstem geen moment snerperig uitschieten. De manier waarop hij, ook als hij zelf niet zong, zich op zijn tegenspeelster concentreerde, haar streelde of met haar stoeide, duidde op of een heel goede regie of heel veel talent. Of beide."
Volkskrant: "..Tony Neef speelt Chris geloofwaardig en met de juiste passie. Zijn stem klinkt mooi hoog en hij lijdt godzijdank niet aan de kwaal waaraan zoveel musicalsterren lijden: het bijgeloof dat hard zingen ook mooi zingen is."
AD: "..Haar tegenspeler Tony Neef zet een stevige, rondborstige en zeer aardse Chris neer, zonder loze gebaartjes of fals pathos. En ook hij is een sterke zanger. In het spel van beide zit trouwens een charmante ondertoon van jeugdige humor, waardoor gevaarlijke moerassigheden in het verhaal worden omzeild."
NRC: "..De debuterende Linda Wagenmakers en Tony Neef leggen met klinkende stemmen en met geloofwaardige gestiek alle vereiste pathos in hun rollen."
Dagblad v.h. Noorden: "..Tony Neef is een wonderbaarlijk goede Amerikaanse soldaat Chris."
© www.tonyneef.nl